El «Journal of Clinical Medicine» publica un article sobre un projecte en què treballa la metgessa de l’Hospital de Figueres Laura Robles

Data:

La revista «Journal of Clinical Medicine» ha publicat l’article “Prognostic Value of a New Tool (the 3D/3D+) for Predicting 30-Day Mortality in Emergency Department Patients Aged 75 Years and Older”, en el qual ha participat com autora la metgessa del Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres Laura Robles.

Laura Robles, juntament amb la metgessa Dolors Garcia (Fundació Althaia Manresa) i la metgessa Ana Vena (Hospital Arnau de Vilanova), des del grup #gerirug de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i d’Emergències (SoCMUE), treballen en el disseny d’una eina innovadora de valoració geriàtrica ràpida anomenada 3D/3D+, que amb només set preguntes permet fer una valoració basal i dinàmica multidimensional en situació urgent i emergent en pacients d’edat avançada.

L’objectiu d’aquest estudi era avaluar el valor del pronòstic del 3D/3D+ per predir resultats adversos a curt i llarg termini en pacients de 75 anys o més visitats en un servei d’urgències. Per a la investigació, es van utilitzar models de regressió logística multivariable per identificar els predictors de mortalitat trenta dies després de la visita a urgències. 

Després d’analitzar 278 pacients, els resultats han demostrat que l’eina 3D/3D+ facilita la realització d’una valoració multidimensional per part dels professionals del servei d’urgències, els orienta en el recurs assistencial més indicat a l’alta dels pacients i, a més, té una validesa pronòstica als trenta dies que permet al clínic establir objectius terapèutics futurs ajustats al context del propi pacient.

Enllaç a l’article: «Prognostic Value of a New Tool (the 3D/3D+) for Predicting 30-Day Mortality in Emergency Department Patients Aged 75 Years and Older»

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...