El Diari de Figueres us presenta “Diàlegs sobre Montserrat Minobis”

Data:

Josep Adolf Estrader

Em plau anunciar-vos que l’onze de maig el Diari de Figueres difondrà el primer capítol d’una sèrie de vídeos dedicats a la figuerenca Montserrat Minobis (1942-2019). Hem triat aquesta data no per casualitat sinó perquè es compliran exactament cinc anys de la seva mort. I hem escollit Montserrat Minobis com a protagonista de “Diàlegs” per la seva militància com a figuerenca, periodista radiofònica, dona i defensora dels drets de les dones. Un personatge contemporani digne d’anàlisi, estudi i divulgació.

Diari de Figueres ha demanat i trobat la complicitat de Maria del Carme Minobis, germana de la Montserrat. Amb ella hem anat a visitar llocs a on Montserrat Minobis va deixar empremta i hem quedat amb persones que van compartir amistat, feina, vivències… “Diàlegs” és ben bé això, converses de la Maria del Carme amb l’entorn de la Montserrat en llocs que va trepitjar la Montserrat.

La nostra protagonista va ser la primera dona directora de Catalunya Ràdio i la primera dona degana del Col.legi de Periodistes de Catalunya aixi com una de les fundadores de l’Associació de Dones Periodistes. Actualment, una beca anual porta el seu nom, la Beca d’investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis. La Càtedra Hipòlit Nadal i Mallol de Revistes en Català de la Universitat de Girona, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i de la Diputació de Girona, impulsen des de fa tres anys la Beca d’investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis amb l’objectiu de promoure i difondre un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista, és a dir que incloguin la perspectiva de gènere, emesos en qualsevol format audiovisual per a millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació. 

Quedem l’onze de maig davant les vostres pantalles, al Diari de Figueres, per al primer lliurament de “Diàlegs sobre Montserrat Minobis”.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Un cap de setmana dedicat a la gent gran

La Rambla i la Plaça Catalunya us esperen aquest...

22 alumnes de Figueres i 22 estudiants de la UdG han participat al Projecte Rossinyol

L’alcalde Jordi Masquef i la regidora d’Educació Anna Morillas...