El Crist de Dalí estarà exposat al Teatre-Museu de Figueres de l’1 de novembre al 30 d’abril

Data:

El Crist, una pintura excepcional de Salvador Dalí provinent de la col·lecció de la Galeria d’Art i Museu Kelvingrove de Glasgow, es podrà veure en una exposició temporal al Teatre-Museu Dalí de Figueres de l’1 de novembre de 2023 fins al 30 d’abril de 2024.

Per primera vegada al Teatre-Museu, atesa la importància d’aquesta mostra, s’adaptarà tota l’àrea de les Lògies, a Torre Galatea ─l’última residència de Dalí─ per acollir aquesta exposició centrada en aquesta pintura icònica i el procés creatiu que hi ha darrera seu.

L’exposició ens permetrà revisitar una obra que no s’havia vist a l’Estat espanyol des de 1952, quan es va exposar a Madrid i a Barcelona. I més important encara, ens permetrà endinsar-nos en l’univers de l’artista i explorar la rellevància del taller de Dalí a la badia de Portlligat (Cadaqués), emplaçat en un paisatge sense el qual aquesta pintura no adquiriria la seva significació completa. El projecte expositiu proporcionarà als amants de l’art noves aportacions basades en investigacions recents, dibuixos preparatoris i material d’arxiu, una part del qual és inèdit.

Una de les obres mestres de Dalí més icòniques

Dalí va pintar El Crist l’any 1951 com a cloenda d’un període de transformació i la culminació del seu desig d’esdevenir clàssic i el “salvador” de la pintura moderna. Retorna als postulats de la mecànica quàntica i introdueix figures religioses en la seva obra com a resultat de l’evolució del seu pensament. El Crist és l’obra que enllaça dos períodes creatius i alhora serveix de transició. Ens ajuda a entendre el moment vital que l’artista estava experimentant.

L’obra que no s’havia vist a l’Estat espanyol des de 1952, quan es va exposar a Madrid i a Barcelona

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...