El Crist de Dalí estarà exposat al Teatre-Museu de Figueres de l’1 de novembre al 30 d’abril

Data:

El Crist, una pintura excepcional de Salvador Dalí provinent de la col·lecció de la Galeria d’Art i Museu Kelvingrove de Glasgow, es podrà veure en una exposició temporal al Teatre-Museu Dalí de Figueres de l’1 de novembre de 2023 fins al 30 d’abril de 2024.

Per primera vegada al Teatre-Museu, atesa la importància d’aquesta mostra, s’adaptarà tota l’àrea de les Lògies, a Torre Galatea ─l’última residència de Dalí─ per acollir aquesta exposició centrada en aquesta pintura icònica i el procés creatiu que hi ha darrera seu.

L’exposició ens permetrà revisitar una obra que no s’havia vist a l’Estat espanyol des de 1952, quan es va exposar a Madrid i a Barcelona. I més important encara, ens permetrà endinsar-nos en l’univers de l’artista i explorar la rellevància del taller de Dalí a la badia de Portlligat (Cadaqués), emplaçat en un paisatge sense el qual aquesta pintura no adquiriria la seva significació completa. El projecte expositiu proporcionarà als amants de l’art noves aportacions basades en investigacions recents, dibuixos preparatoris i material d’arxiu, una part del qual és inèdit.

Una de les obres mestres de Dalí més icòniques

Dalí va pintar El Crist l’any 1951 com a cloenda d’un període de transformació i la culminació del seu desig d’esdevenir clàssic i el “salvador” de la pintura moderna. Retorna als postulats de la mecànica quàntica i introdueix figures religioses en la seva obra com a resultat de l’evolució del seu pensament. El Crist és l’obra que enllaça dos períodes creatius i alhora serveix de transició. Ens ajuda a entendre el moment vital que l’artista estava experimentant.

L’obra que no s’havia vist a l’Estat espanyol des de 1952, quan es va exposar a Madrid i a Barcelona

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Per Santa Creu, pengem la bandera de Figueres al balcó

Figueres recupera la campanya “Per Santa Creu, pengem la...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Visca els arbres!!!

500 nens i nenes de tercer i quart de...