El castell de Sant Ferran i l’impuls dels Amics del Castell

Data:

El castell de Sant Ferran és, sense cap mena de dubte, un dels actius més importants de la nostra ciutat, és clarament un monument de rellevància europea. Els Amics del Castell van celebrar una festa el 12 d’agost per posar en valor el monument i també la tasca que fa el consorci per anar-lo restaurant i rehabilitant, sota la batuta del general Díaz Capmany.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres Mariona Seguranyes ha destacat que “els amics del castell de Sant Ferran porten una tasca rellevant de preservació, divulgació, i promoció d’activitats al seu entorn”. Mariona Seguranyes i Josep Maria Bernils van representar l’Ajuntament en aquest acte al castell a on es van entregar uns diplomes als socis fundadors i de més antiguitat, entre ells l’arquitecte Joan Falgueras, l’historiador Alfons Romero i el general i historiador Carlos Díaz Capmany. La jornada va acabar amb una classe magistral i observació d’estels a càrrec de Josep Espigulé Dalmau al bell mig del pati d’armes. Tot això acompanyat del duet musical Covertons. Com va subratllar Mariona Seguranyes, “actes com aquests apropen el castell a la ciutat i l’Ajuntament de Figueres des del consorci treballarà amb les altres institucions que en formen part per la seva recuperació i embranzida com a espai patrimonial i històric”.

En aquest acte al castell es van entregar uns diplomes als socis fundadors i de més antiguitat, entre ells l’arquitecte Joan Falgueras, l’historiador Alfons Romero i el general i historiador Carlos Díaz Capmany

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...