Diàlegs sobre Montserrat Minobis. Capítol 1: Ràdio Popular de Figueres.

Data:

Diari de Figueres us presenta una sèrie d’enregistraments de converses dedicada a la periodista figuerenca Montserrat Minobis (1942-2019). La seva germana Maria del Carme visita llocs i conversa amb persones que tenen molt viva i molt present l’empremta de la Montserrat.

El 22 de desembre del 1961 s’inaugura a Figueres, amb seu provisional al Patronat de la Catequística, Ràdio Popular de Figueres, EAK-82. Neix el primer equip que farà ràdio a l’Alt Empordà. La Montserrat, per la seva afició al teatre i per la seva inquietud, forma part d’aquest equip fins l’any 1971, com a locutora, guionista i editora de programes. Posant veu al poema “Oració al crist de la tramuntana”, de Carles Fages de Climent, va ser durant molts anys el distintiu de l’emissora:

“Braços en creu damunt la pia fusta

Senyor empareu la closa i el sembrat

doneu el verd exacte al nostre prat

i mesureu la tramuntana justa que ens eixugui l’herba i no ens espolsi el blat”

Carles Fages de Climent

Benvinguts al primer capítol de “Diàlegs sobre Montserrat Minobis” en què Maria del Carme Minobis es retroba amb Rosalina Carreras, companya de totes dues a Ràdio Popular, allà a on hi havia hagut la seu de l’emissora, al carrer Sant Llàtzer n° 21, avui despatxos i oficines del servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. El nostre agraïment per les facilitats i atencions rebudes.

Les imatges de Montserrat Minobis a Ràdio Popular (1961-1971)

Completem aquest primer capítol amb algunes fotos del pas de Montserrat Minobis per Ràdio Popular de Figueres. Té un valor especial la del casament de Rosalina Carreras (1968) ja que és de les poques imatges a on podem trobar a la vegada Montserrat Minobis i la seva germana Maria del Carme.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Un cap de setmana dedicat a la gent gran

La Rambla i la Plaça Catalunya us esperen aquest...

22 alumnes de Figueres i 22 estudiants de la UdG han participat al Projecte Rossinyol

L’alcalde Jordi Masquef i la regidora d’Educació Anna Morillas...