Conclusions de l’entrevista al president del consorci del castell de Sant Ferran

Data:

El tinent general figuerenc Carlos Díaz Capmany, president en representació de la Ministra de Defensa del consorci del Castell de Sant Ferran, concedia aquesta setmana una entrevista al Diari de Figueres per parlar de les perspectives de futur de la fortalesa militar de la nostra ciutat. Podeu veure-la aquí:

Quines són les conclusions que es deriven d’aquestes declaracions? Hem intentat resumir-les en una relació de frases dites pel tinent general Díaz Capmany a qui agraïm la deferència d’haver-nos rebut per a l’entrevista:

  • Les relacions entre els tres promotors del consorci (Estat, Generalitat i Ajuntament) son fluïdes i bones.
  • El Ministeri de Cultura ha gastat fins ara 6 milions d’euros per a les obres de restauració efectuades al castell.
  • El valor del castell com a monument és la seva condició de fortalesa militar i per tant no s’haurien de dur a terme accions ni destinacions que li facin perdre el valor afegit que li aporta aquest tarannà.
  • Les característiques de construcció del castell fan que habilitar-hi espais museístics es faci molt més costós que construir-los en altres llocs.
  • El Pla Director que es va elaborar en el seu moment per marcar el futur del castell deia que les obres de manteniment del mateix haurien de ser finançades amb els ingressos de les visites turístiques. Ara com ara n’estem molt lluny.
  • Ni el general Díaz Capmany ni el Ministeri de Defensa s’oposen a la construcció d’un parador i centre de congressos al castell tot i que ni l’Estat ni la Generalitat es diuen estar preparats per finançar-ne qauesta acció.
  • Haurem d’imaginar per al futur millores en els accessos i en el circuit exterior més enllà dels fossars però no gaire res més ja que els costos són extremadament alts i les administracions no es veuen preparades per assumir-les si no es troben fons europeus que hi ajudin.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

Senyores i senyors: Amb tots vostès Dani Torrent, creador del cartell de Fires!

Figuerenc d’adopció des dels quatre anys, Dani Torrent explica...

El pou de l’esperança

FISERSA ha començat els treballs de perforació d’un nou...

Carles Mauné Alay, #OrgulldeFigueres

Per Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana...