Comencen les obres en un tram de la Via Emporitana i l’Avinguda Pirineus

Data:

L’Ajuntament de Figueres, a través de l’empresa plurimunicipal Fisersa, comença l’execució del projecte de renovació de serveis en un tram de la Via Emporitana i l’avinguda Pirineus. Es tracta d’una important obra que consisteix no només en modernitzar la xarxa d’aigua potable i de clavegueram, sinó que també millorarà l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Els treballs es dividiran en 4 fases i es preveu que finalitzin cap el 28 de març. La inversió és 261.606,57€ + IVA. (316.543,95€).

Posar al dia les instal·lacions de la xarxa d’abastament d’aigua és clau per l’eficiència del servei i amb aquest objectiu se substitueix l’antiga canonada de fibrociment per una de polietilè d’alta densitat. Això també comporta la renovació de les escomeses d’aigua dels abonats. A més, el projecte inclou la renovació del col·lector unitari de clavegueram i la implantació d’una nova xarxa separativa de pluvials.

La millora de l’accessibilitat es farà efectiva a tres cruïlles, en concret, a Via Emporitana, carrer Doctor Rovira i a l’Avinguda Pirineus. 

Mentre durin les obres hi haurà afectacions en el trànsit, tot i que els treballs es desenvoluparan amb fases per reduir al màxim les molèsties a la ciutadania i al veïnat. L’afectació més gran serà la del tall complert al trànsit de la Via Emporitana des la plaça Sibil·la de Fortià fins l’Avinguda Salvador Dalí. Així mateix, també es canviarà el sentit de circulació del primer tram del carrer Tallaferro (de Ramon Llull a Balmes) i passarà a ser de doble sentit el tram del carrer Ramon Llull entre Avinguda Pirineus i carrer Tallaferro en la fase III del projecte, aproximadament avançat el mes de febrer i fins primers de març.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...