Cinefòrum i dansa a Figueres per parlar de les fonts d’energia del futur

Data:

Les jornades de divulgació científica Science Needs You! organitzen la pròxima setmana a Figueres la projecció d’un documental amb posterior cinefòrum i l’estrena d’un espectacle de dansa. Tots dos esdeveniments aborden la temàtica que vertebra el cicle d’enguany: Les fonts d’energia del futur.

El dimecres 25, amb el suport del Cineclub Diòptria, hi ha programada una sessió doble de cinefòrums als Cat-cinemes de Figueres amb la projecció del documental Let there be light. La pel·lícula explica el desenvolupament del projecte ITER de fusió atòmica dut a terme al sud de França, el qual té per missió crear una estrella artificial que proporcioni energia neta a la humanitat.

Cliqueu per veure el tràiler del film

A les 11 del matí es farà una sessió adreçada a estudiants dels IES de l’Alt Empordà conduïda pel físic teòric i director de l’observatori d’Albanyà Pau Bosch. I a les 20.30 hores, es farà un segon passi, aquest obert al públic general, en què també participarà Pau Bosch en un cinefòrum posterior a la projecció.

Per últim, el diumenge 29 d’octubre a les 18 hores hi ha programat al Teatre Municipal el Jardí l’espectacle familiar de dansa (de 6 a 10 anys) titulat Cometa, de la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa. Es tracta d’una aventura galàctica per redescobrir i meravellar-nos de la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i l’empatia. 

Cliqueu aquí per veure el tràiler de l’espectacle aquí

SNY!
SNY-Science Needs You!’ (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Darnius, la Diputació de Girona i el Grup Padrosa. Col·laboren, l’Agència catalana de l’Aigua, el Consorci Salines Bassegoda, El cineclub Diòptria, els Cat-cinemes, la Societat Cultural i Recreativa La Concòrdia, l’institut d’Estudis Empordanesos, la Universitat autònoma de Barcelona, l’Institut de Govern de Polítiques Públiques (IGOP), Fusion For Energy, la Universitat de Girona, el Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), Empordà Turisme, el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, la Fundació Institut d’Investigació de l’Energia de Catalunya (IREC), el restaurant Nàutic Darnius, i les cases rurals Can Masot i Masia Mimosa.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...