Cinefòrum i dansa a Figueres per parlar de les fonts d’energia del futur

Data:

Les jornades de divulgació científica Science Needs You! organitzen la pròxima setmana a Figueres la projecció d’un documental amb posterior cinefòrum i l’estrena d’un espectacle de dansa. Tots dos esdeveniments aborden la temàtica que vertebra el cicle d’enguany: Les fonts d’energia del futur.

El dimecres 25, amb el suport del Cineclub Diòptria, hi ha programada una sessió doble de cinefòrums als Cat-cinemes de Figueres amb la projecció del documental Let there be light. La pel·lícula explica el desenvolupament del projecte ITER de fusió atòmica dut a terme al sud de França, el qual té per missió crear una estrella artificial que proporcioni energia neta a la humanitat.

Cliqueu per veure el tràiler del film

A les 11 del matí es farà una sessió adreçada a estudiants dels IES de l’Alt Empordà conduïda pel físic teòric i director de l’observatori d’Albanyà Pau Bosch. I a les 20.30 hores, es farà un segon passi, aquest obert al públic general, en què també participarà Pau Bosch en un cinefòrum posterior a la projecció.

Per últim, el diumenge 29 d’octubre a les 18 hores hi ha programat al Teatre Municipal el Jardí l’espectacle familiar de dansa (de 6 a 10 anys) titulat Cometa, de la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa. Es tracta d’una aventura galàctica per redescobrir i meravellar-nos de la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i l’empatia. 

Cliqueu aquí per veure el tràiler de l’espectacle aquí

SNY!
SNY-Science Needs You!’ (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Darnius, la Diputació de Girona i el Grup Padrosa. Col·laboren, l’Agència catalana de l’Aigua, el Consorci Salines Bassegoda, El cineclub Diòptria, els Cat-cinemes, la Societat Cultural i Recreativa La Concòrdia, l’institut d’Estudis Empordanesos, la Universitat autònoma de Barcelona, l’Institut de Govern de Polítiques Públiques (IGOP), Fusion For Energy, la Universitat de Girona, el Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), Empordà Turisme, el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, la Fundació Institut d’Investigació de l’Energia de Catalunya (IREC), el restaurant Nàutic Darnius, i les cases rurals Can Masot i Masia Mimosa.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...