Aina Baig: “La nova temporada d’arts escèniques i musicals és variada, per a tothom i de qualitat”

Data:

Aina Baig, directora d’arts escèniques de l’Ajuntament de Figueres, presenta als lectors i espectadors del Diari de Figueres la programació municipal d’arts escèniques, música i dansa per als mesos de gener a juny de 2024. S’hi podran veure espectacles teatrals de gran format com la versió de La plaça del Diamant de Carlota Subirós, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya; les comèdies Conspiranoia, amb Eduard Farelo; Coralina, la serventa amorosa, de La Perla 29; i Mal de coraçon, de la Companyia Solitària. També el darrer monòleg protagonitzat per Lolita Flores, Poncia, en el qual l’actriu es posa en la pell de la criada de Bernarda Alba de la coneguda obra de Lorca. Destacar que la funció de La plaça del Diamant serà accessible amb servei de subtitulació, audiodescripció, visita tàctil i reforç de so amplificat i bucle magnètic.

En un format més mitjà/petit format, s’ha programat l’espectacle Bèsties, un monòleg sobre la cultura de la hipersexualització protagonitzat per Marta Marco; Solar, de Mos Maiorum, sobre el negoci de la instal·lació de plaques fotovoltaiques; o La cérvola blanca, de la companyia empordanesa L’Aüc. Aquesta temporada compta amb moltes propostes de companyies locals, també Tequatre, La Funcional i A mossegades estrenen espectacles.

L’humor, a banda de ser present en comèdies teatrals, també hi serà amb dues propostes protagonitzades per cares conegudes de la televisió i la ràdio catalana: la gira del Búnquer confidencial passa per Figueres amb totes les entrades exhaurides des del mes de juny, i Òscar Andreu, conegut per La competència i La nit dels Òscars, estrena el seu primer espectacle: Crida als ocells de colors llampants.

La dansa tindrà lloc al Teatre Municipal el Jardí amb tres espectacles de gran format: el premiat Highlands de la companyia gironina Mal Pelo; la nova proposta per a tots els públics de Brodas Bros & Desilence; i Rojos, de la companyia Miquel Barcelona, inspirat en l’època de la Guerra Civil Espanyola i la postguerra.

Pel que fa a la música, Joan Dausà obre la temporada amb un concert de Nadal el 4 de gener i tres artistes presentaran nou disc. Primerament, la banda d’Espolla La Ludwig Band actuarà el febrer en un concert on també col·laborarà l’alumnat del projecte educatiu ConArte. Tot seguit, el jove grup femení Marala, amb clares influències de Maria Arnal i Rodrigo Cuevas, presentarà Jota de morir a La Cate; i, per acabar, el prestigiat pianista Marco Mezquida presenta Tornado. S’aprofitarà la vetllada per presentar una hora abans del concert de Mezquida la programació del Festival de Jazz, organitzat pel Casino Menestral Figuerenc.

Aquesta entitat figuerenca també ha programat un cicle de clàssics a l’Auditori Caputxins amb dos concerts: un recital de veu i piano amb David Alegret i Daniel Blanch i el Trio Rodin. L’altra entitat de la ciutat que continua programant música és La Cate, amb el cicle 66butaques, que el 2024 ha programat destacats noms del panorama musical català com Mazoni, Queralt Lahoz o Meritxell Neddermann.

Per a tots els públics, a banda de l’espectacle de Brodas Bros & Desilence, s’ha programat Latas, un espectacle de circ de la companyia aragonesa D’Click. També es podran veure altres propostes recomanades per franges d’edat com l’espectacle de dansa Paisatges. Estudi#1 de CreaMoviment (de 0 a 3 anys); i les obres teatrals La casa més petita de Campi Qui Pugui (a partir de 6 anys) i Com els pingüins de La Bleda (a partir de 3 anys).

Com sempre, el llibret de Figueres Cultura recull altres propostes escèniques i musicals, com ara la programació estable de La Cate o un concert en benefici del Grup Iris a càrrec d’e-Strings.

🎫 Abonaments i inici de venda d’entrades

Per tal que el públic pugui venir a veure diferents propostes a preus molt assequibles, l’Ajuntament de Figueres, una temporada més, ofereix abonaments: un de combinat amb sis espectacles per 75 €, o bé el paquet excel·lent + estrella, que combina dos espectacles per entre 26 i 30 € segons la combinació.

Les entrades es posen a la venda el dijous 14 de desembre de 19 a 21h a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí i a partir de les 19.30 h al web www.figueresaescena.cat.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...