Figueres millora la seguretat de vianants i bicicletes a la carretera del Far

Data:

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat aquest mes de setembre les obres per a l’adequació de la seguretat dels vianants i bicicletes a la carretera del Far. Aquest ramal, que uneix les voreres del Passeig del Cementiri amb les voreres de la ronda Sud del Recinte Firal no tenia fins ara un itinerari segur per a vianants i bicicletes, tampoc era accessible ni il·luminat.

La creació d’aquest itinerari segur i accessible donarà resposta a aquesta mancança, unint els dos extrems, des de la placeta del Cementiri fins la vorera per a vinanats i bicicletes de la Ronda Sud al recinte Firal.

Les obres es divideixen en diferents trams (tal i com es pot veure al PDF adjunt:

Tram 1: Es realitzarà un carril bici protegit, amb camins pavimentats i il·lumints a l’interior de la plaça. També es crearà una zona d’estada.

Tram 2: Carril bici protegit en calçada, vorera accessible i il·luminada per a vianants.

Tram 3: Camí verd per a vianants i bicicletes amb una fila de xiprers i balises d’il·luminació.

L’actuació, que suposa una inversió de 324.833 euros, té un termini d’execució de quatre mesos.

Projecte Bicitranscat i antecedents

Aquestes obres d’adequació formen part del projecte global europeu Bicitranscat Poctefa per al desenvolupament d’un eix de mobilitat sostenible transfronterer i té com objectiu unir les pirncipals destinacions turístiquesde Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix ciclable interconnectat.

L’agost de 2017, la Comissió Europea va aprovar el programa.

A Figueres, es proposa un traçat de la ruta ciclista que connecta el camí de Caboques de Vilabertran amb el camí del Manol a El Far d´Empordà, passant per l´Estació de tren. Aquest traçat es concreta en 6 actuacions:

Actuació 1.- Adequació de la Via Làctea i l’accés al camí de les Caboques.

Actuació 2.- Adequació de la seguretat i l´accessibilitat d´un itinerari existent.

Actuació 3.- Senyalització dels carrers Mollet de Peralada i Port de la Selva.

Actuació 4 .- Delimitació i senyalització d’un itinerari per vianants i bicicletes a l´aparcament dels Fossos.

Actuació 5.- Senyalització de l’Avinguda Vilallonga i els carrers Progrés i El Far fins el cementiri.

Actuació 6 .- Adequació d’un camí verd a la carretera del Far d’Empordà.

L´estiu de 2019 es va executar l´obra que incloïa l´Actuació 3, l´Actuació 4 i l´Actuació 5. La tardor i hivern de 2020-2021 es va executar l´obra de l´Actuació 1 i 2.  Aquesta tardor 2021, s´està executant l’Actuació 2.

El projecte BICITRANSCAT té com a objectiu el desenvolupament d’un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer estructurat al voltant de la ruta ciclista d’interès europeu EuroVelo 8 “La Ruta de la Mediterrània (Cadis-Atenes)”. Aquest projecte compleix així amb les altes expectatives dels turistes itinerants, turistes amb residència fixa i població local. BICITRANSCAT unirà les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix ciclable interconnectat a diferents maneres el transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible i permetent una variant costanera que suposa una alternativa a les carreteres sovint saturades els mesos estivals.

Té un pressupost de 4.689.269,25 d’euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant el Programa Interreg V-A A la comarca de l’Alt Empordà, es centra en trobar una connexió ciclable/sostenible que uneixi les localitats de Figueres, Roses i Vilajuïga.

         

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...