Visitar de nit el cementeri a la llum de les espelmes torna a ser possible

Data:

Figueres recupera les visites nocturnes al cementiri municipal per conèixer aquest espai patrimonial de la ciutat. Es faran dues visites, per a 175 persones cada una, a l’entorn de Tots Sants. La primera tindrà lloc el dia 28 d’octubre i la segona, el 4 de novembre. Aniran a càrrec del metge forense Doctor Narcís Bardalet, la historiadora de l’Art i regidora de Cultura, Mariona Seguranyes i el biòleg Josep Maria Dacosta. En aquestes visites s’explicaran els elements escultòrics més importants del cementiri i la seva història, es resseguirà la història i les circumstàncies de la mort d’alguns dels personatges que hi van ésser enterrats i la diversitat d’espècies que hi conviuen i anècdotes. Una acurada il·luminació amb espelmes anirà a càrrec de Bruno Pérez.

La visita del dia 28 d’octubre, anirà precedida per una conferència introductòria a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, amb el títol El misteri dels anglesos del cementiri de Figueres, entorn a la família d’editors protestants López Murray, al tanatori de Figueres, a les 19.30h.

La visita nocturna del dia 4 de novembre serà a les 20.30h, amb els mateixos participants. Aquesta s’emmarca en el Festival Som Cultura del Patronat de Turisme de la Costa Brava i Pirineu de Girona.

Les entrades de les visites, que tenen un preu de 3 euros, es podran adquirir a partir del 17 d’octubre a les 12 del migdia a:

Conferència i visita del dia 28 d’octubre: https://figueresaescena.koobin.com/visita-nocturna-cementiri Visita del dia 4 de novembre: https://somcultura.com/experiencies/cementiri-de-figueres/

El valor patrimonial del cementiri de Figueres

Les visites nocturnes al cementiri permetran descobrir el seu ric patrimoni funerari i els personatges il.lustres que s’hi troben enterrats. I és que el cementiri de Figueres custodia un patrimoni escultòric i funerari de gran valor, on destaquen, entre altres, les escultures de Josep Llimona, Venanci Vallmitjana, Manel Fuxà, Frederic Marès i Artur Novoa. També és un espai molt ric en panteons funeraris, dels que destaquen especialment els projectats pels arquitectes Leandre Albareda, Josep Azemar, Emili Blanch i Josep Pelayo Martínez.

També és molt rellevant la part del cementiri maçònic, a través del qual trobem les arrels de la Figueres del segle XIX. Destaquen tombes maçòniques, austeres i amb la simbologia del culte de Salomon: escaires, triangles, regles o compassos. Això explica la presència d’una important lògia maçònica a Figueres, pels volts del 1880. En aquest apartat hi ha enterrats l’advocat Enric Serra, el doctor Lluís López-Rodríguez, o el catedràtic de Física i Química de l’institut de Figueres, alcalde de Figueres i relacionat amb el partit republicà federal Joan Maria Bofill, membre de la lògia Llum de Figueres.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...

Florenci Mauné, vist per la seva filla Montserrat, el dia del 99è aniversari del seu naixement

Florenci Mauné i Marimont va néixer a Figueres el...