Què és ser figuerenc(a)?

Data:

#OrgulldeFigueres

Josep Adolf Estrader

He sentit a parlar algunes vegades de les diverses Figueres que trobem a la ciutat. Dels diferents tipus de figuerencs, vaja. Tots entenem què volen dir els que utilitzen aquests termes. Jo em demano: Definim què és ser figuerenc o figuerenca i després, cas per cas, cadascú jutjarà qui ho és i qui no. Construïm, evitem destruir.

Diumenge 14 de juliol, en Pablo Lee i la seva esposa Leticia Hsing explicaran la seva vida al Diari de Figueres i la seva relació amb Catalunya, Figueres i els figuerencs. Ho faran en un diàleg magnífic mantingut amb l’escriptor i professor Joan Manuel Soldevilla, col·laborador del Diari de Figueres. En Pablo, la Leticia i en Joan Manuel demostren que no cal haver nascut a Figueres per ser figuerenc. De fet, haver nascut a Figueres és el que hauria de donar menys punts per ser figuerenc.

Ser figuerenc(a) és fer professió de fe d’aquesta condició: viure-hi, treballar-hi, contribuir-hi, muntar-hi un negoci, portar-hi els fills a l’escola, animar un dels nostres clubs esportius, participar als esdeveniments populars… Ser figuerenc(a) és contribuir a l’excel·lència de la nostra ciutat.

Ser figuerenc és muntar el primer restaurant xinès de Girona perquè, si ets xinès les autoritats franquistes no et permeten fer altra cosa en aquell moment. Ser figuerenc és fer pujar el restaurant al podi, mantenir-lo adalt i passar el relleu al germà, en Fermín Lee Wang, que el manté adalt de tot.

Ser figuerenc és fer investigar els teus alumnes d’institut temes i personatges de la ciutat i aportar-ne llum històrica. Ser figuerenc és obrir un consolat de Sildàvia a la ciutat i fer apostolat tintinaire.

La Leticia, en Pablo, en Fermín, en Joan Manuel… cap ha nascut a Figueres. Però qui s’atreveix a dir que no són figuerencs? Ho són, i exemplars. Per això en Pablo i la Leticia van rebre el 2010 la medalla de plata de la ciutat i en Joan Manuel va ser nomenat el 2023 Fill Adoptiu de Figueres. A en Fermín ja li arribarà.

Leticia, Pablo, Fermín, Joan Manuel… Sou Orgull de Figueres. Gràcies.

(Diumenge, no us perdeu el vídeo!)

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...