Nadal 2023 a Figueres: El programa complet

Data:

El Diari de Figueres us comunica el programa complet i unificat dels actes, esdeveniments, activitats i animacions previstos per a les festes de Nadal de 2023 a Figueres. Preparats? Som-hi!

Del 24 de novembre al 23 de desembre, al Mercat de Nadal (Rambla): Tallers de Nadal al mercat de Nadal a la paradeta d’Art i Teca.

25 de novembre, 18:00, a la Rambla: Encesa dels llums de Nadal, amb els nens i nenes de la Coral Escola Sant Pau i amb la visita especial d’en Fumera.

26 de novembre, 17:30, a la Rambla: Inauguració del Mercat de Nadal, amb el grup Empordà Gospel Choir.

26 de novembre, 18h00, Teatre El Jardí: El primer Nadal dels Pastors. El primer Nadal dels pastors és una sarsuela, i com a bona sarsuela a cada funció hi ha una orquestra que toca en directe. En aquesta ocasió, 30 cantants i 30 músics faran possible aquest concert interpretant totes les peces que formen part de l’espectacle. I no cantaran sols, ja que els acompanyarà el cor de cambra Estem d’Acords. I uns quants dimonis, àngels i pastors narraran el viatge al llarg de cada peça.

3 de desembre, 17:00, Teatre El Jardí: 60, 70, 80… Hi Tornem?. La Colla Dolça Tardor us convida a un viatge ben especial i ple d’emocions, un viatge farcit de música i ball.

9 de desembre, 11:00, església de Sant Pere: Visita guiada a l’església de Sant Pere, incloent la visita del campanar. Reserva prèvia a l’Oficina de Turisme.

15 de desembre, 21:00, Teatre El Jardí: Els pastorets del Monturiol. El submarí. Tornen uns pastorets sui generis: amb la càrrega d’humor habitual, repassen, a tall de gags i diàlegs versats, l’actualitat econòmica, política i social que viu el nostre país. Aquests no són, en cap cas, uns pastorets convencionals, sinó que sovint transgredeixen – sense mala fe, és clar – els cànons de la correcció social establerta.

16 de desembre, de 10:00 a 13:00, a la Rambla: Mercat de brocanters.

16 de desembre, 18:00, a la Rambla: Mostra de dansa per la Marató.

16 de desembre, 20:00, Teatre El Jardí: Els Amics de les Arts. Presentació del seu nou disc ‘Allà on volia’.

19 de desembre, 12:00, a la Plaça Catalunya: Welcome Xmas amb Beat Dance.

20 de desembre, de 18:00 a 20:00, a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà: Especial Nadal Espai Chill. Espai de treball emocional, com vivim les festes de Nadal, diferents maneres i experiències de viure aquestes dates.

22 de desembre, 17:30, a la Plaça de l’Ajuntament: Gran Tió de Nadal.

22 de desembre, 18:00, a la Plaça de l’Ajuntament: Cercavila d’en Fumera i la Nadalina. En el marc d’una cercavila amb infants apareix en Fumera i els seus acompanyants. L’estimat patge reial, en Fumera, arriba molt abans que els tres Reis per veure totes les coses bones que fem i apuntar-les a la seva llibreta. De seguida es fa fum però a vegades es deixa veure! Ell tot ho veu, tot ho sap, tot ho xerra!

23 de desembre, 17:00, a la Plaça Catalunya: Hello Xmas, espectacle de Nadal a càrrec de Dance Me.

25 de desembre, 11:30, a la Plaça de l’Ajuntament: Audició i ballada de sardanes, amb la Cobla Rossinyolets.

27 de desembre, de 10:00 a 12:00, a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà: Masterclass de preparació de concerts. Somboits.

27 de desembre, 18:00, a la Plaça de l’Ajuntament: Cercavila d’en Fumera i la Nadalina. En el marc d’una cercavila amb infants apareix en Fumera i els seus acompanyants. L’estimat patge reial, en Fumera, arriba molt abans que els tres Reis per veure totes les coses bones que fem i apuntar-les a la seva llibreta. De seguida es fa fum però a vegades es deixa veure! Ell tot ho veu, tot ho sap, tot ho xerra!

28 de desembre, de 10:00 a 13:00, a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà: Campionat de FC24.

30 de desembre, 10:30, a la Biblioteca Carles Fages de Climent: Fum, fum, fum, Fumera! Bel Contes. L’estimat patge reial, en Fumera, arriba molt abans que els Tres Reis per veure totes les coses bones que fem i apuntar-les a la seva llibreta. De seguida es fa fum, però a vegades es deixa veure. Ell tot ho veu, tot ho sap i tot ho xerra! Inscripció prèvia a partir de l’1 de desembre fins a completar aforament. Sessió a les 10.30h i a les 12.00h

31 de desembre: L’Home dels Nassos. Un any més, l’Home dels Nassos es passejarà per Figueres el darrer dia de l’any. La tradició diu que aquest emblemàtic personatge té tants nassos com dies li resten a l’any, per això no es d’estranyar que en la seva aparició del 31 de desembre només n’hi quedés un.

2 de gener, 11:00, als Jardins Enric Morera: Rebuda dels patges reials.

4 de gener, 20:30, Teatre El Jardí: Joan Dausà: concert de Nadal. Joan Dausà celebra el seu tradicional concert de Nadal, i aquesta vegada ho farà en un dels espais més especials de Figueres, el Teatre Municipal el Jardí. Dausà es despullarà per donar celebrar les festes de Nadal tornant als seus orígens amb un format de piano i veu. Un format molt exclusiu amb el qual actua molt poques vegades. En aquest concert repassarà el seu cançoner més emblemàtic i presentarà la nova Nadala que es publicarà properament.

5 de gener, de 12:00 a 13:00, Teatre El Jardí: Concurs de fanalets. Un any més Figueres celebrarà el tradicional concurs de fanalets. Iniciat l’any 1921.

5 de gener, 18:00, sortida del carrer Borrassà: Cavalcada de Reis. Itinerari: carrer Borrassà, Creu de la Mà, carrer Nou, Plaça Ernest Vila, carrer Castelló, Plaça del Gra, carrer Rutlla, carrer Blanc, carrer Caamaño, Rambla, carrer Girona i Plaça de l’Ajuntament.

6 de gener: Entrada gratuïta al Museu del Joguet, Museu Dalí i Casa Natal.

7 de gener, 18:00, Teatre El Jardí: El llac dels Cignes. Què fa que El llac dels cignes sigui el ballet més estimat de tots els temps? La seva encisadora història recorre tota la gamma d’emocions humanes, i el consens popular s’inclina a assenyalar que la major responsable d’aquest fet és la música de Piotr I. Txaikovski –el més admirat compositor de música de ballet en la tradició clàssica que mai hagi existit–, repleta de melodies molt apropiades per dansar i summament belles i agradables d’escoltar.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...