Arrenca el Projecte Rossinyol 2023-2024

Data:

Els Plans Educatius d’Entorn són una iniciativa oberta i innovadora de cooperació educativa entre les administracions -autonòmica i local- que tenen com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

L’element estratègic clau és aconseguir continuïtat i coherència entre les accions dels diferents agents educatius que operen en un territori, tant si pertanyen a l’educació formal com a la no formal i/o la informal.

Aquesta xarxa de corresponsabilització educativa dels plans educatius d’entorn va adreçada a infants i joves de 0 a 18 anys dels centres educatius públics i privats concertats d’un municipi , amb especial atenció als sectors més fràgils i als més vulnerables. Però les accions també s’adrecen, des d’una perspectiva proactiva, a tota la comunitat educativa.

Què és el Projecte Rossinyol?

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que es porta a terme per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de primària i secundària. 

Els mentors/es són estudiants universitaris que acompanyen periòdicament un nen/a per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i diversió, àmbits de producció cultural, etc. tot plegat es fa amb la pretensió d’accelerar el seu procés d’integració. Fins avui s’han anat incrementant el nombre d’universitaris que participen en el projecte, així com el nombre d’infants en mentoria, que ja sobrepassen el centenar.

Aquest projecte es va iniciar a Figueres el curs 2010-2011 amb cinc parelles.

Aquest curs 2023-24  participaran al projecte un total de 22 alumnes de diferents escoles i instituts de Figueres i 22 estudiants de diferents Graus de la UdG. El dijous 23 de novembre al vespre ha arrencat a l’Ajuntament de Figueres el Projecte Rossinyol 2023-2024, amb la presència dels regidors Anna Morillas i Albert Alemany, dels mentors i dels nens i nenes.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...

Fires i Festes de la Santa Creu: Els gegants i en Berruga

Curiositats de Figueres. Una secció a càrrec de Josep Mª...