Aquesta imatge del pantà fa guanyar a la figuerenca Dolors Gibert el Premi Carles Rahola de fotografia de premsa

Data:

La fotògrafa figuerenca Dolors Gibert, ha estat la guanyadora, en la categoria de fotografia de premsa, en la XV edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Dolors Gibert ha estat guardonada per la fotografia Sequera, perquè “en una sola imatge explica l’essència d’una problemàtica molt actual i la nostra impotència col·lectiva per fer-hi front”, segons va comentar els organitzadors i el jurat. La sala de cambra de l’Auditori de Girona va ser l’indret on es va acollir la gala de lliurament dels Premis, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte va ser conduït per Andreu Juanola i Manel Vidal, presentadors del pòdcast satíric La sotana.

Gibert va comentar en el seu parlament durant la gala, després que li lliuressin el guardó i fent esment a la foto guanyadora, que “com veureu, la foto és sobre la sequera, concretament l’embassament de Boadella-Darnius, una imatge que vaig voler captar com a conseqüència d’aquesta sequera amb un embassament
pràcticament buit. La figura de l’home és, al meu entendre, interessant ja que la figura està de cara a l‘embassament a l’igual com ho veiem nosaltres i representa la tristor i preocupació per aquesta sequera que estem patint. És, en resum, la relació entre l’home, l’aigua i la natura”.

Aquesta fotografia, que il·lustra un article de Narcís Poch sobre pagesia i sequera, s’ha publicat en les revistes municipals El Nunci de Palol de Revardit i El Carbassó de l’Armentera. Han estat finalistes David Aparicio Fita per “Maydayterrani”, publicada al Diari de Girona; Jordi Ribot Puntí per “El petó. Barraques” de Girona, i Toni Vilches Moreno per “Eduard Sitjas. Lutier”, publicada a la Revista de Girona. Dolors Gibert ha estat la primera dona en guanyar aquest premi en les quinze edicions realitzades.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Oriol Font i Esther López guanyen el 38è Open de Fires de tennis

Les instal•lacions del Club Tennis Figueres han acollit dissabte 20 de...

La Ciutat de Barcelona dedicarà uns jardins a la figuerenca Montserrat Minobis

La Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, reunida...

La UE Figueres es queixa d’haver estat exclosa de la Copa del Rei 2024/2025

La Junta Directiva de la Unió Esportiva Figueres es...

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit, a partir d’aquest divendres...