Els noms i cognoms del nou govern municipal

Data:

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, presenta aquest dimecres 5 de juliol al Ple de l’Ajuntament la seva proposta de cartipàs municipal, després d’haver-se reunit amb tots els grups polítics amb representació en el futur consistori i d’haver ofert mà estesa i voluntat de consens en aquest nou mandat.

Jordi Masquef assumirà les competències en seguretat ciutadana amb la regidoria de Seguretat i Civisme, com a resposta a la principal i primera preocupació dels figuerencs, la inseguretat i l’incivisme. També liderarà Urbanisme, compartida amb Núria Bartrolich, Turisme, Comunicació, Contractació i la regidoria de Figueres 2040 per treballar els projectes estratègics de ciutat.

La 1a Tinent d’Alcalde del govern de Figueres i portaveu del grup municipal serà la número dos de Jordi Masquef, la farmacèutica Carme Martínez, qui liderarà Serveis Urbans, Salut, Gent Gran i Diversitat
Funcional.

El 2n Tinent d’Alcalde serà el periodista i actual vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, que també serà portaveu adjunt del grup municipal. Bernils assumirà Relacions Institucionals i Ciutadanes,
Fons Next Generation, Equipaments Escènics, Memòria Històrica i Cultura Popular.

La 3a Tinent d’Alcalde serà l’exregidora i actual directora de l’Institut Alexandre Deulofeu, Anna Morillas, qui liderarà Educació, Infància i Adolescència, Ocupació i Relacions Transfrontereres.

El 4t Tinent d’Alcalde serà l’economista i actual regidor, Manel Rodríguez, i assumirà l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Promoció de la Ciutat, Empresa i Emprenedoria, Captació d’Inversions, Figueres
Universitària 2030 i Recursos Humans.

La doctora en Història de l’Art i gestora cultural, Mariona Seguranyes, liderarà Cultura, la Casa Natal de Salvador Dalí, Turisme Cultural, compartida amb Turisme amb Jordi Masquef, i Patrimoni. La llicenciada en psicologia infantil i juvenil, Gemma Gironella, estarà al capdavant dels Serveis Socials de la ciutat, el Padró Municipal, Drets Civils i Igualtat. El diplomat en Ciències Empresarials, Ramon Pastoret, assumirà el gruix de competències de Serveis Generals, Economia i Hisenda, Rendes, Tresoreria i Recaptació. L’empresari del sector digital, Albert Alemany, serà l’encarregat de posar al dia l’Ajuntament i l’administració amb les competències d’Informàtica, OMAC, Administració Electrònica, Transparència i Bon Govern, Noves TIC, Estadística i Dades Obertes, i Smart City. L’Enginyera industrial, Núria Bartrolich, assumirà Urbanisme, compartit amb Jordi Masquef, Obres i Activitats, Mobilitat, Habitatge, Sostenibilitat, Medi Ambient, Transició Energètica i Benestar Animal. L’empresària i actual regidora, Pilar Sánchez, serà la regidora d’Associacionisme, Festes, Fires i Mercats, Barris i Participació, compartides amb Martina Prat. El regidor més jove del nou consistori i estudiant universitari, Pere Montserrat, serà el futur regidor d’Esports i assumirà també Joventut. La llicenciada en Geografia i Història i tècnica especialista cadastral, Martina Prat, assumirà les competències de l’Oficina del Cadastre, Barris, Participació, Centres Cívics i Cooperació. Finalment, i complint un dels compromisos adquirits amb els veïns de Vilatenim, Masquef reactivarà el Consell Municipal de Vilatenim i proposarà Mireia Sala com a presidenta per tornar a donar veu i participació a Vilatenim en la presa de decisions. El futur govern de Figueres compta doncs amb un equip renovat, divers i transversal de 13 regidors, 7 dones i 6 homes, amb el regidor més jove del nou consistori (Pere Montserrat, 21 anys) i també el més veterà (Ramon Pastoret, 70 anys). Dels 13 regidors, 8 s’estrenen com a nous regidors, 1 (Anna Morillas) ja va ser regidora de govern del 1999 al 2003, i 4 repeteixen del mandat anterior (Jordi Masquef, Josep Maria Bernils, Manel Rodríguez i Pilar Sánchez).

El nou govern de Jordi Masquef comptarà també amb tres comissionats: el de la Transformació Ferroviària, el de la Formació Professional i Universitària, i el de la Memòria Històrica, que es presentaran en les pròximes setmanes.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Pablo i Leticia Lee, entrevistats pel seu biògraf Joan Manuel Soldevilla

En Pablo i la Leticia Lee són dues de...

Diàlegs sobre Montserrat Minobis: La seva etapa a Barcelona

La periodista figuerenca Montserrat Minobis va passar la major...

Què és ser figuerenc(a)?

#OrgulldeFigueres Josep Adolf Estrader He sentit a parlar algunes vegades...