Els noms i cognoms del nou govern municipal

Data:

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, presenta aquest dimecres 5 de juliol al Ple de l’Ajuntament la seva proposta de cartipàs municipal, després d’haver-se reunit amb tots els grups polítics amb representació en el futur consistori i d’haver ofert mà estesa i voluntat de consens en aquest nou mandat.

Jordi Masquef assumirà les competències en seguretat ciutadana amb la regidoria de Seguretat i Civisme, com a resposta a la principal i primera preocupació dels figuerencs, la inseguretat i l’incivisme. També liderarà Urbanisme, compartida amb Núria Bartrolich, Turisme, Comunicació, Contractació i la regidoria de Figueres 2040 per treballar els projectes estratègics de ciutat.

La 1a Tinent d’Alcalde del govern de Figueres i portaveu del grup municipal serà la número dos de Jordi Masquef, la farmacèutica Carme Martínez, qui liderarà Serveis Urbans, Salut, Gent Gran i Diversitat
Funcional.

El 2n Tinent d’Alcalde serà el periodista i actual vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, que també serà portaveu adjunt del grup municipal. Bernils assumirà Relacions Institucionals i Ciutadanes,
Fons Next Generation, Equipaments Escènics, Memòria Històrica i Cultura Popular.

La 3a Tinent d’Alcalde serà l’exregidora i actual directora de l’Institut Alexandre Deulofeu, Anna Morillas, qui liderarà Educació, Infància i Adolescència, Ocupació i Relacions Transfrontereres.

El 4t Tinent d’Alcalde serà l’economista i actual regidor, Manel Rodríguez, i assumirà l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Promoció de la Ciutat, Empresa i Emprenedoria, Captació d’Inversions, Figueres
Universitària 2030 i Recursos Humans.

La doctora en Història de l’Art i gestora cultural, Mariona Seguranyes, liderarà Cultura, la Casa Natal de Salvador Dalí, Turisme Cultural, compartida amb Turisme amb Jordi Masquef, i Patrimoni. La llicenciada en psicologia infantil i juvenil, Gemma Gironella, estarà al capdavant dels Serveis Socials de la ciutat, el Padró Municipal, Drets Civils i Igualtat. El diplomat en Ciències Empresarials, Ramon Pastoret, assumirà el gruix de competències de Serveis Generals, Economia i Hisenda, Rendes, Tresoreria i Recaptació. L’empresari del sector digital, Albert Alemany, serà l’encarregat de posar al dia l’Ajuntament i l’administració amb les competències d’Informàtica, OMAC, Administració Electrònica, Transparència i Bon Govern, Noves TIC, Estadística i Dades Obertes, i Smart City. L’Enginyera industrial, Núria Bartrolich, assumirà Urbanisme, compartit amb Jordi Masquef, Obres i Activitats, Mobilitat, Habitatge, Sostenibilitat, Medi Ambient, Transició Energètica i Benestar Animal. L’empresària i actual regidora, Pilar Sánchez, serà la regidora d’Associacionisme, Festes, Fires i Mercats, Barris i Participació, compartides amb Martina Prat. El regidor més jove del nou consistori i estudiant universitari, Pere Montserrat, serà el futur regidor d’Esports i assumirà també Joventut. La llicenciada en Geografia i Història i tècnica especialista cadastral, Martina Prat, assumirà les competències de l’Oficina del Cadastre, Barris, Participació, Centres Cívics i Cooperació. Finalment, i complint un dels compromisos adquirits amb els veïns de Vilatenim, Masquef reactivarà el Consell Municipal de Vilatenim i proposarà Mireia Sala com a presidenta per tornar a donar veu i participació a Vilatenim en la presa de decisions. El futur govern de Figueres compta doncs amb un equip renovat, divers i transversal de 13 regidors, 7 dones i 6 homes, amb el regidor més jove del nou consistori (Pere Montserrat, 21 anys) i també el més veterà (Ramon Pastoret, 70 anys). Dels 13 regidors, 8 s’estrenen com a nous regidors, 1 (Anna Morillas) ja va ser regidora de govern del 1999 al 2003, i 4 repeteixen del mandat anterior (Jordi Masquef, Josep Maria Bernils, Manel Rodríguez i Pilar Sánchez).

El nou govern de Jordi Masquef comptarà també amb tres comissionats: el de la Transformació Ferroviària, el de la Formació Professional i Universitària, i el de la Memòria Històrica, que es presentaran en les pròximes setmanes.

Compartir:

spot_img

Popular

Relacionats

Audicions de sardanes entre el 23 d’abril i el 5 de maig

El Foment de la Sardana Pep Ventura, que presideix...

Escolliu amb el Diari de Figueres el cartell més popular de la història de les Fires

El Diari de Figueres us proposa fer "like" en...

La Schubertíada 2024 tindrà lloc del 10 d’agost a l’1 de setembre

La Cate ha estat l'escenari, el dissabte 13 d'abril,...

Els llibres de casa per a aquest Sant Jordi

El Diari de Figueres us presenta, gràcies al treball...